dimarts, 26 d’agost del 2008

Sopar literari amb el grup Tastacontes

La quarta Vetllada a l’Eixida de la biblioteca Sant Martí a Arenys de Munt va ser una sessió – ells prefereixen aquest terme, i no els d’espectacle o actuació – del grup Tastacontes, amb el títol “Bon profit”.


Tastacontes son un grup de Canet de Mar creat al voltant de la biblioteca pública d'aquest municipi veí, que fan lectures dramatitzades des de fa ja uns quants anys. Normalment construeixen les seves “sessions” amb lectures sobre un autor o sobre un tema. En aquest cas, i com es pot deduir fàcilment pel títol, el tema era el menjar.

Ens van oferir un sopar literari amb cinc primers plats format per lectures de Perucho, Herscher i tres de Josep Pla, sis segons (Bosch, Donegan, Regas, Apici i dues d’Isabel Allende) i dues lectures de postres (Ronsard i Espinàs). El grup va començar de manera més sòbria, i a mida que el sopar anava avançant, va anar augmentant gradualment l’escenificació.



L’amenaça de pluja que planava des del començament de la nit, es va fer present al final del segon plat, així que per les postres vam haver de passar des del pati de la biblioteca a l’interior, a la sala infantil. Allí vam degustar la divertidíssima “Capsa de galetes” de Josep M. Espinàs, i va finalitzar la sessió amb un diàleg dels presents – una trentena de persones – amb els membres del grup, que ens van explicar la seva manera de fer.