divendres, 24 d’abril del 2009

Turisme literari, article a El Punt

El dimecres 22 d'abril, el diari El Punt publicava l'article Turisme literari, escrit per l'Elena Ferran on descriu i explica el viatge al Marroc que organitza la nostra biblioteca, i parla amb en Pep Quintana, el nostre guia.

Copio part del text:

"La biblioteca Sant Martí d'Arenys de Munt també vol tancar els actes de celebració dels 75 anys amb un viatge cultural al Marroc. La sortida tindrà lloc de l'11 al 18 de juliol i es visitaran indrets com ara Marràqueix, Essaouira, Ouarzazate i Zagora per arribar fins a Tamegroute, un poblet situat al començament del Sàhara. Els arenyencs podran conèixer un personatge singular com és l'ancià que custodia una petita i sorprenent biblioteca que hi ha en aquest allunyat i desconegut indret, que sembla que sigui on s'acaba el món. El poblat de Tamegroute amaga entre les quatre parets de la seva biblioteca un fons de 4.000 exemplars aconseguits per un intel·lectual i erudit anomenat Mohamed Ben Nasser, mort l'any 1674.

L'indret té el cor robat a aquest guia arenyenc que sempre s'atura a saludar el bibliotecari en les visites que organitza al Marroc. Aquesta vegada la sortida cultural és l'excusa perfecta per mirar d'establir contacte entre les dues biblioteques i aconseguir un intercanvi enriquidor entre les dues poblacions. Com no podia ser d'altra manera, i coneixent l'entusiasme pel bon menjar del qui fa de guia, l'intercanvi s'acabarà amb un tiberi. Tal i com explica l'organitzador, ja ha pensat en fer un sopar institucional en el curs del qual es rostirà un xai sencer per celebrar l'aniversari com cal. La festa es farà en una khaima que muntaran per a l'ocasió en unes dunes que hi ha al costat del poble, a l'entrada del desert del Sàhara. "