dijous, 1 d’abril del 2010

Llibre Prensa digital y bibliotecas


S'ha publicat recentment el llibre "Prensa digital y bibliotecas" dels professors de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona Ernest Abadal i Javier Guallar (Trea: Gijón, 2010, 176 p. ISBN 978-849-446-2).

Javier Guallar és veí d'Arenys de Munt i està molt vinculat a aquesta biblioteca, de la que va ser bibliotecari durant uns mesos ara ja fa uns quants anys i amb la que ha col•laborat en diferents iniciatives, com la coordinació de la revista cultural local Tehac, avui tristament desapareguda.

El llibre tracta el tema de l'actual periodisme digital a Internet des de la perspectiva de les biblioteques i la documentació.

Al primer capítol es presenten al lector les característiques principals de la premsa digital, cóm son els diaris digitals, quina ha estat la seva evolució i quina és la situació actual, caracteritzada per la informació multimèdia (vídeos, fotos, gràfics) i la web 2.0 o web social (blocs, participació dels lectors, xarxes socials com Facebook o Twitter...). Al segon capítol es mostren els diferents recursos existents a Internet per accedir a les notícies d'actualitat, des de les bases de premsa al nous sistemes d'agregació de notícies com Google News o Meneame. Al tercer capítol s'analitza la utilització de la premsa digital per part de les biblioteques.

Un llibre molt interessant, tant per periodistes i bibliotecaris, com pels lectors habituals de notícies a Internet. El tenim a la vostra disposició a la biblioteca.