dimecres, 4 de juliol del 2012

Final de curs de la Tertúlia de Literatura per a Joves







Amb un trobada extra acordada al maig, el 30 de juny vam celebrar l’última tertúlia de Literatura per a Joves del curs. Aquesta activitat, que va començar fa més de cinc anys, el gener de 2007, manté la frescor dels seus inicis i un nombre de tertulians fidel i força constant: aquest curs hem tingut més altes que baixes i, per primera vegada, hem comptat amb un universitari. 

La mecànica de les reunions continua essent la del principi: ens anem explicant els llibres que hem llegit i els valorem –de vegades, amb afirmacions “categòriques”, pròpies dels joves. A més de llibres, parlem de pel·lícules o sèries televisives basades en obres literàries, de les lectures obligatòries a l’Institut i d’altres temes que van sorgint. Aquest curs no hem fet l’anada a teatre de les darreres tres temporades, però és una activitat que volem recuperar.

Del que es parla a la reunió se n’elabora un document que és enviat per correu electrònic als tertulians i també es dóna en paper als participants a les trobades. (Si algú no pot assistir a les reunions, però vol rebre aquests llistats per mail, pot deixar el seu nom i adreça electrònica al personal de la biblioteca i l’hi farem arribar.)

En aquest curs hem parlat de 129 llibres –inclosos els que s’han anat repetint, alguns força sovint- i el nombre total d’assistents ha estat de 69 –gairebé 8 per sessió.