dimarts, 24 de gener del 2012

LA TERTÚLIA DE LITERATURA PER A JOVES FA 5 ANYS

El 25 de gener de 2007 vam fer la primera sessió de la tertúlia de literatura per a joves a la biblioteca. La idea era reunir un grup de joves perquè intercanviessin lectures. Preteníem crear un espai on els joves poguessin expressar amb confiança les seves opinions sobre els llibres i els seus gustos literaris. El primer dia estàvem una mica neguitosos: ¿quants nois i noies vindrien? L’èxit ens va sorprendre: nosaltres dèiem que cinc tertulians ja serien molts... i en van venir vuit!
A la tertúlia, els participants expliquen els llibres que volen, sense concretar prèviament cap títol. Hem comentat molts llibres, hem parlat molt de les lectures obligatòries que posen als instituts, de les adaptacions cinematogràfiques dels llibres que ens han agradat. D’alguns autors o personatges hem parlat tant que semblaven ser uns membres més de la tertúlia: Harry Potter o Laura Gallego i, més recentment, llibres com El jocs de la fam. Cada any, a final de curs, programem una anada al teatre. També vam anar un cop a una xerrada amb l’autora Laura Gallego.
La tertúlia és oberta a nois i noies a partir de 6è de primària, però comencen generalment a partir de 1r d’ESO. Cada curs tenim nous tertulians i alguns hi continuen venint de tant en tant fins i tot quan ja estan a la Universitat.